Blogi: Punaisen liikennevalon voima / Onni Matti Manninen

elokuu 23, 2017

Aniharvat asiat saavat ihmisiä nykyään pysähtymään. Yksi vahvimmista pysäyttäjistä on kuitenkin punainen liikennevalo.

Ihmisten ja asioiden johtamisessa liikettä ja tapahtumia on koko ajan. Kun tilanne edellyttää korjauksia, on suuntaa ja liikettä välillä muutettava. Ihmiset on ensin kuitenkin pysäytettävä asian äärelle vastaanottamaan ja/tai ideoimaan uusi suunta tai toimintamalli.

Miten pysäytät ihmiset, kun tilanne vaatii korjauksia suuntaan tai vauhtiin? Johtamisessa seurataan tavoitteita ja tekemisiä, jotka pitävät ihmisten vauhtia ja suuntaa yllä. Kun tulee ongelmia tai muutoksia tilannekuvaan, turha liike ja tekeminen tulee voida pysäyttää. Miten teet sen? Ilmainen vinkki – käytä punaista liikennevaloa. Kaikki tietävät, että sen edessä pitää pysähtyä.

Pyydä asianomaisia merkitsemään punaisella liikennevalolla seurantamallissanne ongelmakohdat, jotta niiden ääreen voidaan pysähtyä.

Pysähtykää sitten seurantafoorumissanne punaisten kohdalla. Antakaa ihmisten arvioida tilannetta ja ehdottaa korjaavia ideoita. Yhdessä löydätte todennäköisesti yhteisen näkemyksen ja mahdolliset päätökset, joilla punaiselta päästään taas vauhtiin ja oikeaan suuntaan.

Punainen liikennevalo toimii mainiona pysäyttäjänä johtamisen haastetilanteissa. Sen käyttöä ei pidä pelätä, sillä punaisella liikennevalolla saa todennäköisesti myös apua haasteeseen, kun asian ääreen saadaan pysähtymään joukko ajattelevia ihmisiä.