Blogi: Nopeasti suoraan asiaan / Juho Lipsanen

marraskuu 23, 2016

Mikään ei voita sen arvoa, kun esimiehesi tulee tapaamiseen suoraan toisesta kokouksesta tai kokonaan toisesta maasta ja on jo valmiiksi perillä siitä, miten juuri sinun työsi omalla alueellasi sujuu ja missä ehkä tarvitaan tukea ja sparrausta.

Vieraillessani eräässä yhtiössä huomasin horisontissa tuotepäällikön. Vilkaisin LATO mobiilista, mitä mittarit sanovat hänen tehtävinensä edistymisestä suhteissa tavoitteisiin ja mikä on ennustetrendi eli liikennevalonuolet. Kehuin häntä parhaiten edenneestä hankkeesta ja hitaimmin edenneestä kysyin, onko hän miettinyt kokemuksesta mieleeni tullutta parannusta. Tuotepäällikkö oli ensin ihmeissään, miten hallituksen puheenjohtaja tietää näistä ja samalla arvosti, että ristikuulustelun sijasta mentiin suoraan asiaan ja luotiin lisäarvoa aikaa säästäen. JuhoLATO_bw1_300x300

Juuri näistä haasteista LATO työkalu on saanut alkunsa. Johtamista ei voi automatisoida, mutta johtamisen rutiineja voi; tavoitteiden ja tehtävien vyörytyksen, statuspäivitykset ja raportoinnin. Kun käytössä on reaaliaikainen seuranta kriittisten hankkeiden etenemiseen, johto pääsee nopeasti suoraan asiaan. Kun tiedot löytyvät nopeasti puhelimesta, johtaminen on paljon helpompaa.

LATO luo läpinäkyvyyttä, eli näyttää mitkä asiat etenevät ja kuka tekee ja kuka ei. Väitän, että myös edellä mainittua tuotepäällikköä motivoi se, että hänen ponnistelunsa näkyvät. Ei riitä, että olet hyvä vaan sen pitää myös näkyä. Talousjohto mittaa saavutettuja tuloksia ja LATO mittaa tekemisiä ja tulevia tekoja. LATO ”digitaalinen kristallipallo” ei ole nice-to-have, vaan must-have työkalu tämän päivän digijohtajalle.