Blogi: LX – Leadership eXperience on syntynyt / Juho Lipsanen

huhtikuu 3, 2017

 

JuhoLATO_bw1_300x300Työ muuttuu yrityksissä vauhdilla alihankintaketjuiksi. Valmistava toiminta ja tavaroiden siirtely vähenee ja tilalle tulee älytyötä kuten juristi- tai tilintarkastajatoimintaa.

Vanhaan maailmaan tarkoitetut ERPt eivät mielestämme sovellu älytyön tulevaisuuteen. ERP automatisoi yhtiön halvimpia työntekijöitä – nyt seuraavat 10 vuotta digitalisoidaan ja automatisoidaan firman kalleimpien ihmisten turhia töitä.

Human resource tilalle tulee human capital, jonka pitää osata johtaa ennen kaikkea itseään sekä alaisiaan että asioita. Ei esimies kontrolloi kaikkea ja yksilön pitää valvoa itseäänkin.

UX user experience rinnalle digitalisoituu Leadership eXperience LX. Miten kontrolli luo vapautta, raportointi sujuu ilman raportteja, numeroiden lisäksi tiedät, miten tekemiset etenevät nyt ja mikä on aito kommitmentti.

LATOn avulla jokainen yrityksen työntekijä johtaa omaa työtään ja raportoi siitä reaaliaikaisesti pilveen. Johtajan tehtävä on tietää ja tehdä päätöksiä ajantasaisen tiedon pohjalta. Jos ei tiedä, ei voi johtaa. Kun tiedät, missä mennään, ennuste muuttuu sitoumukseksi onnistumisesta ja apua annetaan sitä pyytäville.

LATO LX tekee johtamisesta ammattimaista, nopeaa ja mukavaa voittajajoukkueelle. Johda itseäsi, johda asioita ja johda tiimiä tavoitteilla ja mittareilla siellä, missä haluat.