Blogi: Kontrolli luo vapautta / Juho Lipsanen

syyskuu 7, 2016

Kun seitsemäntoistavuotias poikani lähti keväällä abiristeilylle Ruotsiin, pyysin häntä laittamaan iPhonen etsi/näytä ystäväni -toiminnon päälle. Hän ei nähnyt siinä mitään hyötyä itselleen. Perustelin hänelle, että kun näen halutessani missä hän liikkuu, minun ei tarvitse soittaa ja kysellä miten menee. Hän osti idean heti.

Yrityksen johtamisessa pätee sama periaate. Jos on järkevät reaaliaikaiset mittarit taloudelle ja tekemisille, niin poikkeamiin puututaan vain silloin kun on aito tarve, ei vain huvin vuoksi tai satunnaisesti. Jos mittareita ja systemaattista tekemisen seurantaa ei ole, tarvitaan erillisraportointia, exceleitä, powerpointtia, emaileja, tarkastuksia ja valvoJuhoLATO_bw1_300x300ntaa. Eli kontrolli luo vapautta ja kontrollin puute johtaa byrokratiaan.

Isoissa yhtiöissä, joissa on toimivat seurantajärjestelmät, voidaan miljardibisnes helposti antaa 35-vuotiaalle johdettavaksi, koska valvonta havaitsee nopeasti poikkeamat tavoitteisiin. Tunne valvonnasta ei häiritse, jos se on järkevää.

Pienyritykseen, jossa raportointi hoidetaan vain puhelimella, en uskaltaisi nimittää 35-vuotiasta toimitusjohtajaksi. Toimiva kontrolli on siis hyvä asia; ihmiset pitävät siitä, että jos olet hyvä, se näkyy myös pomolle ja pomon pomolle. Ja tässä en tarkoita kontrollilla valtavia paperimassoja vaan reaaliaikaisia mittareita, jotka perustuvat dataan ja ovat käytössä mobiilisti.

Talousjohto mittaa saavutettuja tuloksia ja LATO mittaa tekemisiä ja tulevia tekoja

Ajattele hallituksen kokousta, jossa toimitusjohtaja tietää viime kuun tuloksen lisäksi myös, mitä yhtiössä tehdään parhaillaan strategian tai vuosisuunnitelman eteen ja kuka tekee ja kuka ei, ja mihin suuntaan aktiviteetit ovat menossa. LATO on johdon henkivakuutus, siinä on kaikki data tekemisestä, ja se on linkitetty teemoittain läpi organisaation ja reaaliaikaisesti käytössä kun haluat.

Hyvin laaditusta läpinäkyvässä kontrollijärjestelmästä on helppo pitää, kun se automatisoi tai eliminoi turhan työn kustannustehokkaasti. LATOssa on money back -takuu ellet saavuta vähintään 100% ROIta yhtiön kalleimpien työntekijöiden ja johdon aikasäästöinä. Tämän lisäksi kasvu on kannattavampaa, kun hallintokulut on optimoitu ja skaalautuvat. Kontrolli  luo nyt vapautta bisnekseen ja luovuuteen.